Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

ASTRONOMIJA, ASTRONAUTIKA I RAKETNO MODELARSTVO

-   kreativno druženje s Astronomsko astronautičkim društvom iz Zadra

  

 

    Centar za poduku Tempero u suradnji s Astronomsko astronautičkim društvom iz Zadra redovito organizira radionice raketnog modelarstva za školarce te kreativne radionice za predškolce pod vodstvom licenciranih instruktora raketnog modelarstva Mateje Vidović i Ive Dijana.

Suradnja s Astronomsko astronautičkim društvom ZadarSuradnja s Astronomsko astronautičkim društvom Zadar

 Suradnja s Astronomsko astronautičkim društvom ZadarSuradnja s Astronomsko astronautičkim društvom Zadar

    Astronomsko astronautičko društvo Zadar, osnovano je 10. lipnja 1980. godine kao Astronomsko amatersko društvo Zadar. Udruga redovito održava razna predavanja za građanstvo, izložbe, motrenja noćnog neba i sudjeluje na svim manifestacijama u Zadru i županiji koje su vezane uz njenu djelatnost.

 

    Astronomija ili zvjezdoznanstvo je znanost o nebeskim tijelima i pojavama u svemiru te o njegovu ustroju. Jedna je od najstarijih ljudskih djelatnosti.

 

    Radionicama bogatim raznim didaktičkim igrama, kreativnim sastavima na osnovu audio-vizualnih prezentacija te vodstvom                                                                                                          zanimljivih voditelja i vaše dijete zajedno s nama može otputovati daleko u svemir.Suradnja s Astronomsko astronautičkim društvom ZadarSuradnja s Astronomsko astronautičkim društvom Zadar

 

    Astronautika je područje znanosti i tehnologije koja se bavi umjetnim objektima za putovanja izvan zemljine atmosfere.

 Suradnja s Astronomsko astronautičkim društvom ZadarSuradnja s Astronomsko astronautičkim društvom Zadar

     Raketno modelarstvo je popularna tehnička disciplina koja se provodi kroz organizacije Hrvatske zajednice tehničke kulture (Udruge pedagoga tehničke kulture, klubove mladih tehničara u osnovnim školama, centre tehničke kulture i udruge Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza). U Hrvatskoj se raketno modelarstvom počelo razvijati 60-tih godina prošlog stoljeća, neposredno nakon što je ova djelatnost pokrenuta u SAD-u 50-tih godina kada su izuzetan interes u cijelom svijetu svi posvećivali istraživanjima svemira i svemirskoj utrci između SSSR-a i SAD-a.

 

    Modeli raketa izrađuju su od nemetala – papir, drvo, plastika i kompozitni materijali (epoksidne smole, poliesterske smole, polimeri, itd.).

 

Radujemo se Vašem dolasku!