Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

TEČAJ CRTANJA I SLIKANJA ZA ODRASLE

 

NOVO!!!

II. stupanj (Napredna grupa) 

ut. i čet., 20:00 - 21:30 h

 

I. stupanj (Početnička grupa)

pon. i sri., 20:00 - 21:30 h

 

 

    Likovno stvaralaštvo je sastavni dio čovjekova života kroz cijelu povijest čovječanstva, a na to su ga poticali i potiču brojni motivi od magijskih, religijskih, osobnih i psiholoških do estetskih i praktičnih pa, s kojega god gledišta promatramo, bavljenje likovnošću oduvijek ima pozitivan učinak na ljude.

 

 

    Raspolažete li vlastitim slobodnim vremenom, omogućavamo Vam pristup u čaroban svijet umjetnosti

i pozivamo Vas da prve poteze napravite upravo s nama!

 

 

Pozivamo Vas na Tečaj klasičnog crtanja i slikanja za odrasle

 

 

    namijenjen svim početnicima, rekreativcima, amaterima, ali i relativno naprednim crtačima i slikarima te svima onima koji žele unaprijediti svoje kreativne potencijale, svima onima koji se u stvaralačkom procesu žele riješiti stresa, iskazati radost ili naprosto žele naučiti više o umjetnosti koja nas okružuje. Klasično crtanje i slikanje podrazumijeva Realizam koji se zalaže za uvjerljivost prikazivanja i opisivanja umjetničkog stvaranja.

 

    Pomoći ćemo Vam da razvijete estetske navike, naučit ćemo Vas praktičnim vještinama crtanja i slikanja (mrtva priroda, krajolik, portret, …), likovnim tehnikama i materijalima, savladat ćete kompoziciju, proporcije, pretvaranje papira u 3D prostor.

 

    Likovnost pruža osjećaj identiteta i kontinuiteta te tako promiče poštovanje za kulturnu raznolikost i ljudsku kreativnost tj. nematerijalnu kulturnu baštinu koja se stalno iznova stvara kao reakcija na svijet koji nas okružuje. Jedan od naših zadataka je i razvijanje „vizualne inteligencije“ jer čovjek u kojem dominira ova vrsta inteligencije ima sposobnost razmišljanja i vrednovanja, ima sposobnost viđenja stvari u umu te tako i sposobnost slikanja onoga što vidi pa lako pronalazi svoj put.

 

    Likovno stvaralaštvo potiče pozitivne psihološke i kliničke ishode, utječe na fiziologiju čovjeka, živčani i imunološki sustav te izravno utječe na kvalitetu Vašeg života.

 

    Voditelj tečaja je akademski slikar Bogdan Mogilevskij koji je diplomirao na likovnoj akademiji u Harkovu (Ukrajina), smjer monumentalna umjetnost.

 

    NOVO!!!

    Napredni Tečaj za razliku od Početničkog uključuje kompleksnije materijale i tehnike npr. ulje na platnu i portret.

 

 http://www.mogilevskiy-art.com/eng/

 

    Minimalan broj polaznika kako bi se oformila grupa je šest, pristup svakom polazniku je individualan, a nedolasci na Tečaj ne utječu na visinu cijene tečaja.

 

    Tečaj crtanja i slikanja traje tri mjeseca.

    

    Mjesečna cijena Početničkog tečaja je 450 kn.

 

    Mjesečna cijena Naprednog tečaja je 480 kn.

  

     Materijal potreban za rad polaznici Tečaja pribavljaju sami u dogovoru s voditeljem Tečaja.

 

    Predbilježbe su u tijeku.

 

 

    Radujemo se Vašem dolasku!