Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Put u učenje i pamćenje

MENTALNE MAPE ZA PREDŠKOLCE!!!

inovacija prof. Marije Šinković Bečić

 

(prvi termini održavanja predviđeni su za mjesec travanj)

 

Dragi roditelji, danas se sve ranije očekuje od djece da savladaju vještine pisanja i čitanja, što i nije loše, ako su djeca uistinu spremna na to.

Kako bi se, ipak, uskladila potreba sustava te mogućnosti i afiniteti djece važno je kod usvajanja pisanja i čitanja, a kasnije i kod prvih tehnika učenja koristiti alate koji će navedene procese učiniti zanimljivim i jednostavnim djetetu.

Kako bi djeca prije škole savladala tehnike koje će im olakšati put u učenju i pamćenju, a roditelji dobili uvid u motivacijski sustav svoga djeteta te načine kako ga usmjeriti prema rješavanju školskih obaveza osmišljen je program koji će Vam uvelike pomoći u svemu tome.

Program „Mentalne mape za predškolce“ se provodi u 3 povezana MODULA za djecu+ radionica za roditelje KAKO MOTIVIRATI DIJETE ZA UČENJE

1. MODUL

  • struktura i tehnika izrade mentalne mape

Djecu se upoznaje sa segmentacijom tj. kako razlučiti važne informacije u priči. Putem 12 vježbi razvoja grafomotorike potiču se rane pisalačke vještine.

  • usvajanje tehnike mentalnih mapa i razvoj organizacije (vrijeme, prostor)

Mentalne mape za ranu dob upoznaju djecu kako i na koji način jasno rasporediti sadržaj na praznom papiru kako bi taj sadržaj kasnije bio svima jasan.

2. MODUL

  • usvajanje tehnike abecede u mentalnoj mapi

Putem ritmičkih vježbi te vježbi uporabe senzoričnih slova djecu se upoznaje s prvim oblicima prepoznavanja slova, sricanjem te ih uvodimo u analizu i sintezu. Tijekom rada se koristi pokret i ritam za razvoj slušnog područja i vježbe ravnoteže za jačanje vestibularnog sustava.

  • asocijativno pamćenje

Djeca uz pojmovno određenje izrađuju svoj didaktički materijal koji se bazira na taktilnim i vizualnim podražajima kako bi lakše usvojili tehnike čitanja i pisanja.

3. MODUL

  • usvajanje tehnike brojčani niz u mentalnoj mapi

Za razumijevanje složenih matematičkih operacija važno je shvaćanje odnosa količine. U ovom modulu djeca putem vježbi razvoja ranih matematičkih vještina prvo upoznaju odnose veličine i kvantitete. U radu se koriste razni neobrađeni didaktički materijali kojima će se djecu na jednostavan način upoznati s temeljnim matematičkim operacijama. Važan element je snalaženje u vremenu i prostoru pa djeca putem umne mape namijenjene nizu uče na jednostavan način matematičke nizove, vremenske nizove te pojmove jučer, dana, sutra.

Naglasak programa je na praktičnim iskustvima pri čemu sudionici mogu raditi na vlastitim materijalima.

Program traje 11 školskih sati, a uključuje:

-          3 MODULA x 3 školska sata (9 šk. sati)

-          radionica za roditelje KAKO MOTIVIRATI DIJETE ZA UČENJE (2 šk. sata)

 

Cijena programa je 590 kn.

Broj sudionika ograničen je na 10, a predbilježbe su u tijeku.

Termini održavanja bit će naknadno utvrđeni.

Nazovite na vrijeme!