Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mala škola bontona

 

Vodeći se idejom kako će usvajanje pravila lijepog ponašanja vašem djetetu pružiti osnovne vještine za cijeli život centar za poduku Tempero pokreće ciklus od pet radionica pod nazivom „Mala škola bontona“. 

 

Ubrzani tempo života, slobodniji pristup odgoju djece i općenito otvorenija komunikacija doveli su do kroničnog nedostatak manira u međuljudskim odnosima, posebno u odnosima djece prema roditeljima i starijim osobama općenito.

 

Odrasli su za dijete uzori koji bitno utječu na njihovo ponašanje. Djeca od nas uče kako se ponašati u različitim situacijama. Ponašamo li se kao roditelj ili odgojitelj agresivno, takvom obliku ponašanja pribjeći će i naša djeca, lažemo li i djeca će se služiti lažima, zahtijevamo li od djece održavanje higijene, a sami je ne održavamo, teško ćemo tu naviku razviti kod djece.

 

Mnoga pravila lijepog ponašanja ovise o duhu vremena i podneblju u kojem živimo. Neka je pregazilo vrijeme, a neka su pak univerzalna i primjenjiva u svakom vremenu i svuda te na njima treba inzistirati. Proces usvajanja tih znanja i navika kreće od malih nogu i dugotrajan je. Stoga, što prije počnemo, bit će nam lakše.

Radujemo se Vašem dolasku!